Згідно з українським законодавством, чоловіки віком від 16 до 25 років зобов'язані стати на військовий облік. Особливо важливо це зробити у той рік, коли юнаку виповнюється 17. Саме тоді він має звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, щоб стати на первинний облік призовників.

Юнакам, які переїхали на нове місце проживання, отримали українське громадянство або завершили відбування покарання у в'язниці, також необхідно оновити свій військовий статус. Однак є виняткові випадки, коли процедура може бути виконана автоматично без особистого відвідування ТЦК.

Призовники, скріншот: YouTube

Нововведення у постанові № 932 дають змогу молодим чоловікам бути автоматично поставленими на облік через систему "Оберіг". Це стосується тих, хто звертається до Державної міграційної служби для отримання нового українського або закордонного паспорта. У випадку втрати або заміни документа, відповідні дані автоматично передаються до військового реєстру, і молодий чоловік буде поставлений на облік без додаткових зусиль.

Подібний процес стосується й тих, хто перебуває за кордоном. Якщо юнак звертається до українського консульства для отримання консульських послуг, його дані також передаються до реєстру. Це означає, що йому не потрібно повертатися до України для особистого звернення до ТЦК, оскільки всі дані передаються через систему "Трембіта".

Популярні новини зараз

Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки

По росії вдарять дуже потужно: тарологиня передбачила події осені

Вчені виявили людей, чия кров відрізняється від решти - їх серед нас небагато

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Показати ще

Нагадаємо, обман ТЦК дорого коштуватиме: як каратимуть українців

Раніше ми розповідали, що економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК

Також, в українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою