Тепер компанії зможуть забронювати лише половину своїх співробітників призовного віку, і те власним коштом. Про це розповів депутат Богдан Кіцак, додавши, що наразі уточнюються списки тих, кого можна буде захистити у такий спосіб.

Роботодавці, які бажають залишити ключових працівників, мають заплатити за це від 20 до 30 тисяч гривень за кожного. Система працюватиме у гібридному форматі: можна буде забронювати не всіх співробітників, а лише 30-50% залежно від рішення Кабміну.

"Нагадаю, що його поки що немає, ми чекаємо на фіналізоване рішення від Кабінету міністрів України, де своїми постановами відрегулюють або розширять перелік людей, які допускаються до такого бронювання", – написав Богдан.

робітники заводу

Остаточне рішення з цього питання поки що очікується.

Популярні новини зараз

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро"

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

Показати ще

Нагадаємо, що Кабмін ще у червні затвердив порядок бронювання військовозобов'язаних під час воєнного стану через портал "Дія". Бронювання стосується працівників, зайнятих на критично важливих для країни підприємствах, які підтримують оборону, економіку та життєдіяльність населення.

Однак, не всіх можна забронювати. Якщо працівник не зареєстрований у реєстрі військовозобов'язаних або його трудові відносини з компанією не підтверджені у цьому реєстрі, бронь на нього не поширюється.

Нагадаємо про 3 варіанти бронювання від мобілізації: доведеться платити постійно

Раніше ми писали про те, що з металом у тілі все одно на фронт: кого визнають придатним для служби під час мобілізації

Крім того, Знай.ua повідомляв, можуть не пустити воювати: кому з добровольців відмовлять у службі за контрактом